Svält och retuschering

 
En måndad innan showen tränar modellerna minst fyra timmar varje dag och dom får inte äta något annat än grönsaker, frukt och produkter med mycket protein. 
Två veckor innan showen får modellerna inte äta/dricka något annat än vatten och proteindrinkar.
Ett dygn föra showen är de helt förbjudet för dom att äta och dricka någonting. 
 
Hör ni hur jävla sjukt detta är? Dom svälter alltså sig själva för att dom ska kunna framstå som den perfekta människan med den perfekta kroppen. Helt stört.
Jag fattar inte hur ett så kännt klädmärke som riktar sig mot unga tjejer kan göra något sådant. Dom påvärkar så sjukt många unga tjejer att göra något liknande som tillslut kan leda till t.ex anorexia.
De är inte bara så att modellerna svälter sig själva utan på alla foton som läggs ut är dom retuscherade. De vill säga att dom blir photoshopade så dom blir smalare, får finare hud t.ex. 
Modellen Adriana Lima sa "De är jätte bra, man kan gå ner flera kilon på att låta bli att dricka vatten" till brittiska telegraph om deras diet. Alltså hur sjukt? Man undrar ju om hon är seriös, vatten är sjukt viktigt att dricka.
De är dock inte bara victoria's secert som änvänder sig av photoshop och andra hjälpmedel för att man ska "se bättre ut", utan nästan alla bilder du ser från olika reklam jobb, i tidningar etc är retuscherade. Nästan ingen bild du ser runt om dig är 100% äckta. 
 
Källa: Jonna Dahl
 
 
Den här bilden hittade jag igår och det är alltså Miranda Kerr som har retuscheart sig själv innan hon delade med sig av bilden. Att inte ens hon kan vara nöjd över sin kropp och måste retuschera innan hon lägger ut den någonstans. Hon som redan är pinnsmal.
 
 
Ser ni hur dom bara förvandlar en människa till någon varelse som inte finns?! Till någon folk säger att har ett fantastiskt utseende, men sanningen är att denna varslse med fantastiskt utseende inte ens finns. De är bara en vanlig människa som är omvandlad till någon "perfekt".
 
Som sagt är modellbranchen sjuk och att dom har sån makt så dom kan påvärka så många unge tjejers liv och kropp är bara läskigt..
 
 
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Jonna Dahl

Fina du <3

2013-12-18 @ 22:43:25
URL: http://glossfashion.com/jonnadahl/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu